Gratis verzending vanaf €150
Altijd scherpe prijzen
I.v.m. verhuizing kunnen de levertijden langer zijn dan gebruikelijk.
KlantenserviceOver ons
085 060 7036
placeholder text

Houten Vlaggenmasten

Houten vlaggenmasten zijn altijd conisch van vorm en hebben een charmante, klassieke uitstraling. Hierdoor zijn ze, in combinatie met een traditionele vlag, uitermate geschikt voor woningen. Als je een vlaggenmast wilt kopen van hout, ben je bij ons aan het goede adres! Wij leveren onze vlaggenmasten in diverse lengtes en kleuren, en bij een vlaggenmast van hout heb je ook nog eens de mogelijkheid om de vlaggenmast volledig aan te passen naar jouw smaak. Kies voor een houten vlaggenmast van De Rie Masten om echt indruk maken op je klanten of buren!

Lees meer
Filters
Sorteren

Aanbevolen

Nieuwste artikelen

Laagste prijs

Hoogste prijs

Houten Vlaggenmasten

Toont alle 13 resultaten

Afkomst hout

De houten vlaggenmasten van De Rie Masten worden vervaardigd in eigen fabriek, van Scandinavisch hout. Vanuit Scandinavië wordt het hout bij ons afgeleverd en wij verwerken het dan tot een houten vlaggenmast. Dit doen we door het hout te verlijmen en te vingerlassen. Dit is een proces waarmee we zorgen voor stevigheid en stijfheid, zodat onze houten vlaggenmasten alle weersomstandigheden kunnen doorstaan. Al onze houtsoorten zijn overigens voorzien van het PEFC keurmerk. Dit garandeert dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

Welke lengte moet mijn vlaggenmast van hout hebben?

Bij De Rie Masten produceren we houten vlaggenmasten van diverse lengtes. Zo hebben wij vlaggenmasten van 6 meter (van hout) en vlaggenmasten van 5 meter (van hout De lengte die je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de plek waar de mast wilt plaatsen. Ben je van plan je vlaggenmast naast een woning te plaatsen, dan moet je ervoor zorgen dat de top van de mast ongeveer één meter lager is dan de nok van het dak. Plaats je een vlaggenmast vlak in een open ruimte, dan is het misschien een goed idee om een hogere mast te kiezen, want dan is de houten vlaggenmast al van ver zichtbaar.

Wat voor vormen houten vlaggenmasten bestaan er?

Houten vlaggenmasten zijn altijd conisch van vorm. Conische houten vlaggenmasten hebben een kegelachtige vorm. Ze zijn dus breder aan de voet dan aan de top. Conische vlaggenmasten zijn bij ons ook verkrijgbaar in andere materialen zoals aluminium of polyester. Ook voor cilindrische vlaggenmasten kun je bij ons terecht. Deze zijn normaalgesproken enkel verkrijgbaar in aluminium of hout als maatwerk.

Welke vlag past bij vlaggenmasten van hout?

Omdat een houten vlaggenmast een conische vorm heeft, past deze goed bij een traditionele vlag. Hierdoor is dit type vlaggenmast geschikt voor diverse doeleinden. Bedrijven kunnen ze gebruiken als promotiemateriaal en particulieren kunnen de vlaggenmast bijvoorbeeld in hun tuin plaatsen. Welke vlag het beste is, is afhankelijk van de lengte van je vlaggenmast. Is je vlaggenmast 6 meter (en van hout), dan past hier een vlag van 150x225cm bij. Is de lengte van je vlaggenmast 5 meter, dan past bij deze houten vlaggenmast een vlag van 100x150cm.

Zie de volgende tabel:

Vlaggenmast Vlag
4-5 meter 100x150cm
6 meter 150x225cm
7-8 meter 200x300cm
9-10 meter 300x450cm

 

Grondbevestiging van houten vlaggenmasten

De grondbevestiging van een vlaggenmast is een belangrijke keuze die je moet maken. Het type van grondbevestiging heeft namelijk een grote impact op het onderhoud van je houten vlaggenmast.

Deze keuze voor de grondbevestiging van een vlaggenmast is afhankelijk van de vorm die je mastvoet heeft:

  • Een ronde mastvoet kan je combineren met een grondbuis en mastbok, voor vlaggenmasten tot 8 meter.
  • Een vierkante mastvoet kan je enkel combineren met een hardhouten mastbok.

Een mastbok maakt het onderhoud van vlaggenmasten een stuk eenvoudiger, want deze zorgt ervoor dat je de vlaggenmast kunt kantelen. Omdat het onderhoud van een houten vlaggenmast minstens een keer per jaar moet gebeuren, raden wij een mastbok zeker aan.

Onderhoud van een houten vlaggenmast

Houten vlaggenmasten zijn heel mooi, maar moeten goed onderhouden worden. Zo behoudt de vlaggenmast zijn uitstraling en voorkom je schade. Voor het onderhoud is het voldoende om de staat regelmatig te controleren en de mast jaarlijks een lakbeurt te geven. Dit zorgt er niet alleen voor dat je vlaggenmast er steeds piekfijn uitziet, maar zorgt ook voor een langere levensduur.

Accessoires voor houten vlaggenmast

Al onze vlaggenmasten worden geleverd met de nodige accessoires. Bij de bestelling van jouw vlaggenmast leveren we een vlaggenmasttouw en een kikker voor de bevestiging van de vlag.

We leveren onze houten vlaggenmasten standaard af met een houten vlaggenmastknop, maar je kan bij De Rie Masten ook voor een ander soort mastknop kiezen. We bieden mastknoppen in diverse kleuren (bijvoorbeeld oranje of zelfs goud) en verschillende vormen (zoals kegelvormig, speervormig of een mooie sierknop). Een speciale mastknop kan jouw houten vlaggenmast een unieke uitstraling geven waarmee je echt indruk kan maken op je klanten of bezoekers.

Vlaggenmast kopen hout
Je kunt je houten vlaggenmast heel eenvoudig online bestellen en wij leveren deze gratis bij jouw thuis- of bedrijfsadres af. Uitzondering hierop zijn de regio’s Zeeuws-Vlaanderen en de Waddeneilanden. Wil je vanuit een van deze regio’s bestellen, dan neem je het beste even contact op met onze klantendienst. We helpen je dan persoonlijk verder! Na je bestelling mag je jouw levering meestal binnen 5 dagen thuis verwachten.

De levering van onze vlaggenmasten wordt verzorgd door een professioneel transportbedrijf, zodat ook grote artikelen zonder beschadiging bij jou arriveren. Uiteraard kan je jouw bestelling ook bij ons op locatie komen afhalen.

Plaatsing van een houten vlaggenmast

Een houten vlaggenmast plaatsen kan een lastig karwei zijn. Je kan daarom jouw vlaggenmast laten plaatsen door ons eigen plaatsingsteam. Dit is een team van VCA-gecertificeerde plaatsingsmedewerkers, dat bij jou op locatie komt en de volledige plaatsing op zich neemt. Dankzij onze professionals, loop je zelf geen veiligheidsrisico’s en bespaar je jezelf wat kostbare tijd!

Garantie

Bij De Rie Vlaggen zetten we de tevredenheid van onze klanten altijd op de eerste plaats. Daarom geniet je als klant van een uitgebreide breukgarantie van 2 jaar op onze vlaggenmasten van hout. Hiervoor zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Wil je jouw houten vlaggenmast online bestellen en laten plaatsen door het gespecialiseerd team van De Rie Masten, dan wordt jouw garantietermijn met 1 jaar verlengd.

Niet gevonden wat je zocht?  Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
Beoordeling door klanten:
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10
300+ beoordelingen
userscartphone-handset