Advies nodig?
Bel 0183 50 36 55
6 dagen per week geopend
Scherpe prijzen
Gratis verzending vanaf €150
Feestelijke opening van onze nieuwe webshop! Daarom nu tot 20% korting op diverse artikelen!

Houten Vlaggenmasten

Bij De Rie Masten kiezen we voor Scandinavisch hout van de hoogste kwaliteit, dat we volledig in eigen fabriek verwerken tot prachtige houten vlaggenmasten. Vlaggenmasten van hout zijn altijd conisch van vorm en hebben een charmante, klassieke uitstraling, waardoor ze uitermate geschikt zijn in combinatie met een traditionele vlag bij jouw woning.

Wij leveren onze houten vlaggenmasten in diverse lengtes en kleuren, maar bij een houten vlaggenmast heb je een ruime keuze aan mogelijkheden om je vlaggenmast aan te passen naar jouw smaak. Kies voor een houten vlaggenmast van De Rie Masten om echt indruk maken op je klanten of buren!

Lees meer

Houten Vlaggenmasten

Toont alle 13 resultaten

Afkomst hout

Onze houten vlaggenmasten worden vervaardigd van Scandinavisch hout. Vanuit Scandinavië wordt het hout bij ons afgeleverd en wij verwerken het dan tot een houten vlaggenmast. Dit doen we door het hout te verlijmen en te vingerlassen. Dit is een proces waarmee we zorgen voor stevigheid en stijfheid, zodat onze houten vlaggenmasten alle weersomstandigheden kunnen doorstaan. Al onze houtsoorten zijn overigens voorzien van het PEFC keurmerk, en garandeert dus dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

 

Wat voor lengte heb ik nodig voor mijn houten vlaggenmast?

Bij De Rie Masten produceren we houten vlaggenmasten van diverse lengtes. De keuze van de lengte van de vlaggenmast die je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de omgeving. Ben je van plan je vlaggenmast naast een woningte plaatsen, dan moet je ervoor zorgen dat de top van de mast één meter lager is dan de nok van het dak. Plaats je een vlaggenmast vlak in een open ruimte, dan is het misschien een goed idee om een hogere mast te kiezen, want dan is de houten vlaggenmast al van ver zichtbaar.

 

Wat voor vormen van houten vlaggenmasten bestaan er?

Als je kiest voor een houten vlaggenmast, dan is deze altijd conisch van vorm. Conische houten vlaggenmasten hebben een kegelachtige vorm en zijn dus breder aan de voet dan aan de top.

Als je niet helemaal zeker bent of een houten conische vlaggenmast is wat je zoekt, kan je deze ook verkrijgen in aluminium of polyester. Ook voor cilindrische vlaggenmasten kan je bij ons terecht, maar die zijn standaard enkel verkrijgbaar in aluminium, of in hout als maatwerk.

 

Welke vlag heb ik nodig voor een houten vlaggenmast

Omdat een houten vlaggenmast altijd een conische vorm heeft, worden ze vaak gebruikt in combinatie met een traditionele vlag. Hierdoor is dit type vlaggenmast erg geschikt voor zeer diverse  doeleinden. Zowel bedrijven die ze willen gebruiken als promotiemateriaal of particulieren die op zoek zijn naar een vlaggenmast voor in de tuin, kunnen dus kiezen voor een houten vlaggenmast.

De keuze van een vlag is afhankelijk van de lengte van je vlaggenmast. Ben je nog op zoek naar de juiste vlag voor je vlaggenmast, houd dan rekening met deze afmetingen:

VlaggenmastVlag
4-5 meter100x150cm
6 meter150x225cm
7-8 meter200x300cm
9-10 meter300x450cm

 

Grondbevestiging van houten vlaggenmasten

De grondbevestiging van een vlaggenmast is een belangrijke keuze die je moet maken. Het type van grondbevestiging heeft namelijk een grote impact op het onderhoud van je houten vlaggenmast.

Deze keuze voor de grondbevestiging van een vlaggenmast is afhankelijk van de vorm die je mastvoet heeft:

  • Een ronde mastvoet kan je combineren met een grondbuis en mastbok, voor vlaggenmasten tot 8 meter.
  • Een vierkante mastvoet kan je enkel combineren met een hardhouten mastbok.

 

Een mastbok maakt het onderhoud van vlaggenmasten een stuk eenvoudiger, want deze zorgt ervoor dat je de vlaggenmast kunt kantelen. Omdat het onderhoud van een houten vlaggenmast minstens éénmaal per jaar moet gebeuren, raden wij aan om te kiezen voor een mastbok bij een vlaggenmast van hout.

 

Onderhoud van een houten vlaggenmast

Houten vlaggenmasten zijn heel mooi, maar moeten goed onderhouden worden. Zo behoudt de vlaggenmast zijn uitstraling, en voorkom je ook schade.

Hiervoor is het voldoende om de staat regelmatig te controleren en de mast jaarlijks een lakbeurt te geven. Dit zorgt er niet alleen voor dat je vlaggenmast er steeds piekfijn uitziet, maar zorgt ook voor een langere levensduur.

 

Accessoires voor houten vlaggenmast

Al onze vlaggenmasten worden geleverd met de nodige accessoires. Bij de bestelling van jouw vlaggenmast leveren we een vlaggenmasttouw en een kikker voor de bevestiging van de vlag.

Onze houten vlaggenmasten leveren we standaard af met een houten vlaggenmastknop, maar je kan bij De Rie Masten ook voor een ander soort mastknop kiezen. We bieden mastknoppen in diverse kleuren, zoals oranje of zelfs goud, maar ook verschillende vormen, zoals kegelvormig, speervormig of een mooie sierknop. Een speciale mastknop kan jouw houten vlaggenmast een unieke uitstraling geven waarmee je echt indruk kan maken op je klanten of bezoekers.

 

Verzending vlaggenmasten

Je kan simpelweg je houten vlaggenmast online bestellen en wij leveren deze gratis bij je thuis- of bedrijfsadres af. De uitzondering hierop zijn Zeeuws-Vlaanderen en de Waddeneilanden. Wil je vanuit die regio bestellen, dan neem je best even contact op met onze klantendienst en we helpen je persoonlijk verder! Na je bestelling mag je jouw levering meestal binnen 5 dagen thuis verwachten.

De levering van onze vlaggenmasten wordt verzorgd door een professioneel transportbedrijf, zodat ook grote artikelen zonder beschadiging bij jou arriveren. Uiteraard kan je jouw bestelling ook bij ons op locatie komen afhalen.

 

Plaatsing van een houten vlaggenmast

Een houten vlaggenmast plaatsen kan een lastig karwei zijn. Je kan daarom jouw vlaggenmast laten plaatsen door ons eigen plaatsingsteam. Dit is een team van VCA-gecertificeerde plaatsingsmedewerkers, dat bij jou op locatie komt en de volledige plaatsing op zich neemt. Dankzij onze professionals, loop je zelf geen veiligheidsrisico’s en bespaar je jezelf wat kostbare tijd!

 

Garantie houten vlaggenmasten

Bij De Rie Vlaggen zetten we de tevredenheid van onze klanten altijd op de eerste plaats. Daarom geniet je als klant van een uitgebreide breukgarantie van 2 jaar op onze houten vlaggenmasten. Hiervoor zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Wil je jouw houten vlaggenmast online bestellen en laten plaatsen door het gespecialiseerd team van De Rie Masten, dan wordt jouw garantietermijn met 1 jaar verlengd.

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10
250+ beoordelingen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram